لیست اختراعات فائزه حمزه
•\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\tتهية ميكروپودر اكسيدآهن از كنسانتره از طريق كاهش شيميايي و رسوب گذاري شيميايي انجام پذيراست. •\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\tتهيه نانو اكسيد آهن از محلول به دست آمده از ليچينگ كنسانتره از طريق ديسپرس كردن ميكرو پودر و كلسيناسيون انجام پذير مي باشد. •\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\tبا انتخاب ماده ديسپرس كننده مناسب (اوره)، نانوذرات آهن با ابعاد ريزتر از اكسيد آهن پودري حاصل از ليچينگ، كنسانتره به دست آمد. •\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\tماهيت نانو پودر و نانو ذرات، شرايط ليچينگ شامل نوع اسيد، غلظت و مقدار آن، زمان واكنش، شرايط كلسيناسيون شامل دما و زمان، محيط واكنش تشكيل نانو شامل نوع واكنشگر پايدار كننده، ديسپرس كننده، احيا كننده و در صد آن، همچنين زمان واكنش موثر مي باشد. شايان ذكر است ماهيت نانوپودر و نانوذرات به مرجع تركيب اصلي كه در پروژه ميكروپودر آهن ناشي از كنسانتره فلوتاسيون خاك سولفوره پر آهن مي باشد، شديداً وابسته است.
اين وسيله جهت نگه داري رول پنبه در مجاورت زبان در حين اعمال دندانپزشكي طراحي شده است. اين وسيله فضاي زيادي را در محيط دهان بيمار اشغال نكرده و داراي حداقل سايز و ضخامت مي باشد. لذا استفاده از آن مزاحمت خاصي براي بيار ايجاد نكرده و فضاي عملكرد دندانپزشك را محدود نمي نمايد. همچنين به علت امكان تعويض رول پنبه در موارد لزوم بدون نياز به خارج ساختن وسيله از دهان بيمار، موجبات سهولت كار دندانپزشك را هرچه بيشتر فراهم مي نمايد. بعلاوه به دليل ساختار فلزي و امكان استريل سازي متعدد بوسيله اتوكلاو، از لحاظ اقتصادي كاملاً مقرون به صرفه مي باشد. اگرچه چندين نمونه نگه دارنده رول پنبه دندانپزشكي در بازار موجود مي باشد وليكن هريك از آنها داراي معايبي مي باشند. از جمله آنكه در اغلب وسايل موجود، دندانپزشك در صورت نياز به تعويض رول پنبه ناگزير به خارج ساختن وسيله و تعبيه مجدد رول پنبه و وسيله در دهان بيمار مي باشد كه اين مسئله مراحل كار كلينيي دندانپزشك را با مشكل مواجه نموده و بنابر اين استفاده از آن را محدود نموده است. همچنين بسياري از آنها جهت تثبيت موقعيت خود فضاي زيادي را دهان بيمار اشغال مي نمايند كه اين مسئله محيط عملكرد دندانپزشك را محدود مي نمايد.
تركيب سنتز شده شامل يونومر اورتان آكريلات كربوكسيله شده با روي (Zinc-Carboxylated Urethane Acrylate Complex (ZCUAC)) در در محيط مرطوب يون روي آزاد نموده و بعلاوه شامل گروه آكريلات در هر دو انتهاي زنجيره ميباشد. لذا، از طريق باندهاي دوگانه كربني امكان اتصال يافتن و شركت در شبكه پليمري چسب دنداني(باندينگ) را دارا ميباشد چرا كه عموما ساختار مولكولي اين چسب هاي دنداني حاوي مونومر هايي ميباشد كه در انهتاي آنها واحد هاي آكريلات وجود دارد. از جانب ديگر در اين يونومر سنتز شده به علت كمپلكس شدن با يون روي از طريق گروه هاي كربوكسيله، امكان آزاد سازي يون روي در محيطهاي آبي وجود دارد. بنابراين با اضافه نمودن ZCUAC به چسب دنداني و سپس پخت آن بوسيله نور مرئي آبي (ساطع شده از دستگاه لايت كيور كه در دندانپزشكي كلينيكي در دهان بيمار استفاده ميشود) يك شبكه واحد پليمري تشكيل خواهد شد كه در برخي از مناطق آن، پل هاي يوني Zn2+وجود دارد. در نتيجه زماني كه اين ماده به عنوان چسب دنداني جهت ترميم دندان با مواد همرنگ دندان قرار گرفته و در معرض رطوبت موجود در محيط دهان واقع شود، يونهاي Zn2+آن آزاد ميشوند. از آنجايي كه يون روي اثر كشندگي قابل ملاحظه بر عليه باكتري هاي مولد پوسيدگي دندان دارا ميباشد، ترميم هايي كه با استفاده از اين چسب دنداني بكار گرفته شوند، از ايجاد پوسيدگي مجدد در اطراف ترميم جلوگيري خواهند نمود. از جانب ديگر، يون Zn2+ منجر به مهار آنزيم ماتريس متلو پروتئيناز موجود در عاج دندان گرديده و به تبع آن نانوريزنشت (Nanoleakage) در زير ترميم هاي انجام شده با اين نوع چسب دنداني كاهش يافته كه نتيجه كلينيكي آن عبارت است از دوام طولاني تر و موثرتر ترميم همرنگ دندان. لازم به ذكر است تركيبات حاوي روي در تحقيقات گذشته در چسب هاي دنداني و مواد همرنگ بارها بكار گرفته شده اند وليكن مهمترين عيب موادي كه مورد استفاده قرار گرفته اند عبارت بوده است از عدم امكان اتصال با شبكه پليمري ماده دنداني كه در يونومر سنتز شده جديد اين مشكل حل شده است. بنابراين سنتز ZCUAC و اختلاط آن با جسب دنداني ميتواند گامي موثر در بهبود كارايي ترميم هاي دنداني قلمداد گردد.
گياهان و عصاره يا نشاسته گياهان به علت فراواني و مقرون به صرفه بودن اقتصادي از جاذب هاي بسيار منسبي براي حذف آلاينده هاي صنعتي از جمله فلزهاي سنگين محسوب مي شوند از اين جاذب هاي طبيعي مي توان در حوزه هاي صنعتي ، زيستي و ... استفاده كرد. نانو ذرات به دليل ويژگي هاي خاص مانند دانسيته كم ، سطح ويژه زياد، پايداري حرارتي و مكانيكي و ... داراي كاربردهاي فراواني به ويژه در حذف پساب هاي صنعتي و فلزهاي سنگين هستند و همچنين نشاسته به دليل ساختار لايه اي و ورقه اي مي تواند از نمونه جاذب هاي مناسب براي حضور نانو ذرات بر روي سطح خود و فراهم سازي بستر مناسب بر جذب آلاينده ها باشد. در اين طرح پژوهشي نانو ذرات مغناطيسي بر روي جاذب نشاسته سنتز و شناسايي شده و همچپنين اثر اين نانو جاذب بر روي فلز سنگين كبالت بررسي شده است.
امروزه استفاده از تكنولوژي و ابزارهاي اندازه گيري براي بررسي كيفيت يك درمان فراگير شده است. در همين راستا و از آنجايي كه در حوزه دندانپزشكي، كيفيت ترميم دنداني خوب به پارامترهاي مختلفي بستگي دارد، يكي از اين پارامترها كه تا كنون بررسي كمي آن بسيار دشوار بوده است انتخاب و در راستاي حل چالش بررسي آن، يك دستگاه ارزيابگر كمي تماس بين دنداني را طراحي كرده ايم. پارامتر اشاره شده به عنوان يك پارامتر با اهميت در تعيين كيفيت ترميم انجام شده بر روي دندان ها، پارامتر شدت تماس بين دنداني است. براي ارزيابي اين پارامتر، دستگاه طراحي شده نه تنها شدت تماس را به صورت كمي بيان مي كند بلكه به خاطر ابعاد كوچك و وزن ناچيز آن قادر به استفاده در محيط دهان بيمار به صورت مستقيم را نيز دارا مي باشد. اين ارزيابي كمي به كمك اندازه گيري نيروي مورد نياز براي عبور نخ دندان از ميان هر دو دندان مجاور انجام مي شود و دستگاه ارائه شده قابليت استفاده از نخ دندان يك بار مصرف براي هر بيمار را دارد همچنين قادر به ثبت مقادير اندازه گيري شده در حافظه خود مي باشد. لازم به ذكر است كه مقادير ثبت شده به كمك كارت حافظه دستگاه قابل انتقال به رايانه و نمايش به صورت نمودار نيرو-زمان مي باشد. كد زمينه ي اختراع در طبقه بندي بين المللي معادل 19/04A61C مي باشد.
موارد یافت شده: 5